TNT Express

 

TNT je vodeća evropska kompanija na području ekspresne dostave, kurirske usluge i logistike te jedna od vodećih kurirskih kompanija u svijetu.

TNT (Thomas National Transport) je osnovan daleke 1946 godine u Australiji. Nakon toga TNT je kupljen od strane holandskih biznismena. TNT ubrzano raste i razvija se u snažnu i prepoznatljivu kompaniju. Međusobno korištenje osnovnih resursa i shodno tome, smanjenje troškova lansira TNT među najbolje. .

 

Special express

 

Special express nudi najbržu moguću uslugu prijevoza bilo koje vrste i težine prema bilo kojem odredištu u svijetu.

WEF je usluga cargo prijevoza avionom uz mogućnost preuzimanja na Vašoj adresi, izvoznog carinjenja, uvoznog carinjenja i dostave primatelju.

Prijevoz pošiljaka koje moraju putovati u tačno određenim temperaturnim uvjetima Vam omogućavamo pomoću TNT termo kutija koje su izražene po strogim IATA propisima.

Sve pošiljke koje moraju biti prevezene u smrznutom stanju će osigurati visoko kvalitetan suhi led u granulama sa produženim rokom trajanja.

Veše pošiljke otpremamo u kombi vozilima prema unaprijed dogovorenom terminu.

 

Express

 

Global ekspres je usluga hitne dostave svih vrsta pošiljaka širom svijeta. Na primjer u zemlje evropske unije i sve veće gradove sjeverne Amerike pošiljke dostavljamo u okviru 24 sata.

TNT posjeduje flotu aviona koja svojim redovnim linijama dnevno povezuje 55 aerodroma u Evropi, odnosno oko 500 aerodroma u svijetu.

Najmoderniji evropski distributivni centar sa privatnim aerodromom, koji u toku svake noći bilje`i oko 100 polijetanja i slijetanja, sa dužinom piste 6.000m, sagrađen za potrebe TNT-a u Liege-u, garantuje sigurnost pošiljki, brz prolaz i maksimalnu kontrolu pošiljki u tranzitu.

 

Economy express

 

Jedinstvena usluga u Hrvatskoj je ponuda Economy Express-a koja linkom za Bosnu i Hercegovinu omogućava prijevoz te`ih pošiljaka na principu “od vrata do vrata”.

Pošiljka će biti preuzeta u Vašem skladištu, izvozno ocarinjena, prevezena do odredišta, uvozno ocarinjena i isporučena primatelju u roku od 4 do 6 radnih dana uz izuzetno niske cijene.
Svakodnevna linija, “by road” u izvozu i uvozu pošiljaka omogućava najkraće vrijeme dostave u Evropi.

Uslugu karakteriše visoki kvalitet procesa transporta, kontrolu troškova, najbolju pokrivenost u Evropi te veliki kapaciteti za rad.